FAQ

Ska man ta med sin egen yogamatta?

Ja, du tar med din egen matta. Vi har mattor som går att låna i de fall att du glömmer din eller att du inte ännu har köpt en.

Är det ok att komma sent? Att gå tidigare?

Vi är noga med att börja och sluta på angiven tid. Du alltid välkommen in även om klassen har börjat. Smyg då in så tyst som möjligt. Om det är stilla och tyst i salen eller läraren pratar vänligen vänta med att ordna med dina saker tills läraren säger att det är ok.  Om du vet att du blir sen eller att du behöver gå tidigare, meddela din yogalärare det i förhand.

Jag är sjuk. Kan jag träna ändå?

Om du smittar håller du dig hemma. Annars kan du alltid komma till yogaklassen. Meddela din lärare att du är sjuk så att du kan få modifieringar vid behov.

Jag är gravid. Kan jag träna yoga ändå?

Som nybörjare rekommenderar vi dig att gå på gravidyoga eller lugn yoga. Om du är en van yogautövare kan du fortsätta med dina ordinarie klasser och praktik så länge det känns bra. Efter det fortsätter du på gravidyoga. Prata alltid först med din barnmorska och/eller läkare så att du vet om du har några komplikationer som du behöver ta hänsyn till. Meddela alltid din lärare så snart du vet att du är gravid. Avvakta helt med yoga innan vecka 12.

Hur ska jag tänka med mat och dryck innan träning?

Traditionellt avstår man helt från att äta tre fyra timmar innan yoga. Syftet är att mat och dryck inte ska ligga i vägen för rörelser man utför, både i asana och pranayama. Om du känner att det inte fungerar för just dig att vara utan så länge passar det bra att ta något enkelt och lättsmält någon timme innan du ska träna. Prova med en banan, smörgås, lite yoghurt eller liknande.

Du behöver inte ta med vatten till träningen. Det finns i salen om du skulle behöva dricka något. Undvik dock att dricka allt för mycket precis innan träning. Efter ett tag kommer du märka att träningen blir mycket mer bekväm på en tom mage.

Finns det dusch?

Nej, vi har ingen dusch. Vi avråder att duscha inom en halvtimme efter avslutat yogapass. Omklädningsrum och toalett finns.

Hur tidigt kan man komma innan ett pass?

Studion öppnar femton minuter innan varje schemalagd klass. Vi rekommenderar att du kommer minst fem minuter innan din klass börjar så att du kan rulla ut din matta och komma ner i varv innan vi börjar.